CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – Kortingen tot 80%1
GRATIS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Hoogtemeters
Als bergbeklimmer, wandelaar, trailrunner of fietser is het in de bergen belangrijk om te weten, op welke hoogte je je beweegt en hoeveel hoogtemeters je hebt afgelegd. Om dit zo nauwkeurig mogelijk te doen, zijn outdoor-horloges en fietscomputers met barometers en/of Gps-sensoren geïntegreerd. De hoogtemeting is het nauwkeurigst wanneer beide methoden tegelijk worden gebruikt. Toestellen die alleen met een barometer zijn uitgerust, kunnen ook bij gelijkblijvende weersomstandigheden de hoogte vrij nauwkeurig bepalen, als ze aan het begin van een tocht zijn gekalibreerd. Om ervoor te zorgen dat dit ook bij weersveranderingen het geval blijft, moet de ijking tijdens een tocht zo vaak mogelijk worden herhaald. Als je onderweg een goede Gps-ontvangst hebt, wordt de hoogte ook zeer nauwkeurig bepaald door toestellen die alleen met een Gps-sensor zijn uitgerust. ​

Hoogtemeters

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Een hoogtemeter kun je vinden bij CAMPZ

Als jij iemand bent die er een actieve levensstijl op na houdt en graag het avontuur opzoekt, dan zal je wellicht ook regelmatig te maken hebben met pittige beklimmingen en afdalingen. Het kan hierbij handig zijn als je weet op welke hoogte je je eigenlijk bevindt. Een meter geeft aan hoe hoog je je boven het zeeniveau bevindt en geeft je een inzicht in hoever je nog moet om naar de top te komen. Ben je een echte fanatiekeling of wil je gewoon graag goed op de hoogte blijven van je route, dan kun je hier bij CAMPZ een hoogtemeter kopen. hoogtemeter Garmin

Hoe werkt een hoogtemeter?

Een hoogtemeter werkt met behulp van luchtdruk. Met zijn digitale druksensor registreert hij de luchtdruk, aan de hand waarvan de meter kan berekenen op welke hoogte jij je bevindt. Hoe hogerop je komt, des te lager zal de druk worden, maar ook bij slechtere weersomstandigheden kan de luchtdruk dalen. Om de juiste hoogte te weten is het belangrijk dat je dus je hoogtemeter regelmatig kalibreert. Op die manier kun je altijd je juiste locatie bepalen.

Verschillende soorten verkrijgbaar

Er zijn verschillende soorten hoogtemeters verkrijgbaar, zoals een horloge met hoogtemeter, of een fietscomputer met hoogtemeter. Hier bij ons kun je een hoogtemeter horloge vinden in verschillende uitvoeringen. Ze hebben naast de tijd en het meten van de hoogte nog veel andere functies, zoals:

  • Hartfrequentie Functie
  • Snelheidsfunctie
  • Verlichtingsfunctie
  • Start/stop functie
  • Kilometerteller
  • GPS
En nog veel andere functionaliteiten. Bekijk zeker eens ons assortiment, waar je mooie horloges kunt vinden die je bergbeklimmingsavontuur een stuk leuker en veiliger zullen maken.

Maak je outdoor-uitrusting compleet

Kies voor een multifunctioneel hoogtemeter horloge en houd in de gaten op welke hoogte en locatie je bevindt. Hier bij campz.be kun je online verschillende horloges vinden met praktische functies, die je zeker niet wilt missen. Wat je ook zeker niet wilt missen zijn onze aanbiedingen. We hebben mooie horloges met hoogtemeter van Suunto en Garmin, tegen geweldige prijzen, dus neem zeker een kijkje bij de aanbiedingen als je een mooie korting niet mis wilt lopen.