CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Feestelijke X-Mas Deals tot -70%1
30 DAGEN GRATIS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Crashpads

4 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • geel
  • oranje
  • roze
  • rood
  • zwart

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Ocun Sundance Pad Crashpad, rood
Ocun Sundance Pad Crashpad, rood rood
Ocun
Sundance Pad Crashpad, rood
Adviesprijs € 199,99 € 167,99
gratis verzending
- 16 %
Ocun Joker FTS Crashpad, roze
Ocun Joker FTS Crashpad, roze roze
Ocun
Joker FTS Crashpad, roze
Adviesprijs € 249,99 € 139,99
gratis verzending
- 44 %
Ocun Dominator FTS Crashpad
Ocun Dominator FTS Crashpad
Ocun
Dominator FTS Crashpad
Adviesprijs € 349,99 € 287,99
gratis verzending
- 17 %
Mammut Slam, zwart/oranje
Mammut Slam, zwart/oranje zwart/oranje
Mammut
Slam, zwart/oranje
Adviesprijs € 275,00 € 192,99
gratis verzending
- 29 %

Crashpad voor veiligheid tijdens het boulderen

Als je iemand bent die van avontuur houdt en graag nieuwe dingen probeert, dan kunnen we je zeker aanraden om een keer te gaan boulderen. Boulderen is een klimsport waarbij je bij het klimmen geen gebruik maakt van touwen, gordels of andere hulpmaterialen. Onder de klimwanden, die bij boulderen meestal een maximale hoogte hebben van 4,5 meter, liggen er wel valmatten ter bescherming; dit zijn zogenaamde crashpads. Bij ons kun je crashpads vinden die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Op die manier ben je altijd voorzien van bescherming indien je zou vallen. Crash pad goedkoop kopen

Hoe werkt een craspad?

Ondanks dat klimmen al eeuwenlang wordt gedaan, is het gebruik van een crashpad een tamelijk recent fenomeen. Binnen in een crash pad zitten twee of meer lagen schuimrubber. Deze lagen hebben verschillende dichtheden. Er is een gesloten celstructuur aan de bovenkant en een opencelstructuur aan de onderkant. De dunne en stijve gesloten cellaag fungeert als de huid van een trommel. Het voert de stootkracht namelijk af. De dikke en sponsachtige open cellaag fungeert als een rem. Het vertraagt en vangt de schok van een val op. Hierdoor zul je niet met een klap de grond raken wat de kans op letsel doet voorkomen. Daarnaast verlaagt een crashpad de impact van het springen op je enkels, rug en knieën enorm. Op lange termijn zul je hier profijt van hebben. Tenslotte kunnen crashpads ook ingezet worden als slaapmat. Hierdoor kun je ook de avonden aangenaam doorbrengen.

Een zachte en veilige landing

Er zijn in België verschillende boulderhallen waar je alleen, of samen met vrienden kunt klimmen. Je kunt kiezen uit verschillende klimroutes en boulderroutes. En mocht je nog geen ervaring hebben met boulderen, dan kun je altijd hulp krijgen van een instructeur. Je kunt overigens niet alleen maar indoor boulderen, maar het kan ook outdoor! Daag vrienden of familie uit voor een outdoor klimavontuur en ga er samen een weekend op uit. Zorg er wel voor dat je de juiste bescherming bij je hebt, voor het geval iemand zou vallen. Hier bij ons kun je een crashpad kopen voor een zachte landing zodat niets je meer in de weg staat.

Online klimmateriaal voor al je avonturen

In onze online shop kun je al het klimmateriaal vinden dat je nodig hebt, van kleding en schoenen tot karabijnen en meer. Je kunt in ons assortiment ook verschillende soorten crashpads vinden, die ervoor zorgen dat je veilig zal landen indien je een misstap maakt of uitglijdt. We hebben crashpad modellen in verschillende kleuren en formaten, en we hopen dan ook dat je bij ons een model kunt vinden dat bij jou en je klimavontuur past.