CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – Kortingen tot 80%1
GRATIS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Zwemvesten & Reddingsvesten – Voorbereid op elk water
Zwemvesten ondersteunen het drijfvermogen en houden je boven water. Afhankelijk van het gebruik ervan, moet er echter een duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen zwemhulpen en reddingsvesten. Reddingsvesten hebben veel drijfvermogen en houden zijn drager zo drijvende. Ze zorgen er ook voor, dat je altijd in een stabiele rugligging ligt, zelfs als je flauwvalt. Door de veiligheidsklasse te specificeren, kun je onderscheid maken tussen verschillende toepassingsgebieden: Type 100 is geschikt voor de binnenwateren, de klassen vanaf 150 zijn ook geschikt voor in open zee. Drijfhulpmiddelen hebben een lager drijfvermogen en worden vaak gebruikt voor kinderen en beginnende zwemmers. Andere drijfhulpmiddelen zijn ook geschikt om mee te peddelen. Ze zijn slank en bieden volledige bewegingsvrijheid, maar vaak houden ze de drager niet helemaal boven water. ​

Zwemvesten & Reddingsvesten

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Zwemvesten & Reddingsvesten online shop

Is je volgende avontuur misschien een zeiltocht over zee of een kano trektocht over de meren en rivieren? In dat geval mag er één ding zeker niet ontbreken in je uitrusting: een zwemvest. Een zwemvest dragen is een veilige keuze, ook op vakantie. Je koopt ze online bij CAMPZ, dé outdoor winkel van België waar je alles voor je volgende avontuur kunt vinden. Zwemvesten online

Hoe werkt een zwemvest?

Een zwemvest en een reddingsvest zijn veiligheidsmiddelen voor op en in het water. Een reddingsvest is een opblaasbaar vest dat ervoor zorgt dat je hoofd boven water blijft, zodat je altijd vrij kunt ademen. Het zal je automatisch op je rug draaien, en is bedoeld als reddingsmiddel. Een zwemvest is een drijfhulpmiddel dat ervoor zorgt dat je blijft drijven op het water. Ze zorgen ervoor dat je niet op je rug draait, en zijn bedoeld voor mensen die kunnen zwemmen en zich zelf om kunnen draaien in het water. Zwemvesten worden veel gebruikt bij watersporten zoals kanoën en zeilen. Ook vind je in deze categorie speciale modellen voor kinderen en peuters, deze hebben een speciale kindvriendelijke pasvorm. Op die manier kunnen ook je kinderen veilig mee met je volgende wateravontuur. Bekijk ook eens onze collectie kajakken en rubberboten.

Waar moet ik op letten bij de aankoop?

Wil je een zwemvest kopen? Bij de aanschaf van een zwemvest, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten:

  • Wat voor een buitenactiviteit ga je doen?
Afhankelijk van de buitenactiviteit, kies je voor een zwemvest of een reddingsvest. Bij diep, open water, is een reddingsvest geschikt voor mensen die minder goed kunnen zwemmen.
  • Wie gaat het zwemvest dragen?
Je vindt in deze categorie zwemvesten met een pasvorm voor volwassenen, en met een kindvriendelijke pasvorm. Ze zijn geschikt voor mensen die kunnen zwemmen. Reddingsvesten zijn daarentegen juist geschikt voor mensen die niet of minder goed kunnen zwemmen. Vergeet niet hieraan te denken wanneer je een bestelling gaat plaatsen.