U kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en uw aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Uw bestelling wordt verwerkt.

ZOMER SOLDEN - Begint nu met hete kortingen op uitrusting | Bespaar tot 70%!
NL
FR

Onderhoud

34 Producten
Merk
 • 2
 • 2
 • 2
 • 15
 • 1
 • 2
 • 6
 • 1
 • 3
Prijs in €
Klantenbeoordelingen
Sorteren
 
Pagina 1 van
1

Fietsonderhoud - vind nu de geschikte producten op Campz.be!

CAMPZ biedt een groot aantal verschillende fiets onderhoud hulpmiddelen aan. Onderhoud van uw fiets is immers heel erg belangrijk voor uw fietsplezier. Ieder onderdeel van een fiets vraagt om een andere wijze van onderhoud. Ook fietsdragers vergen enige verzorging om in topconditie te blijven. Hieronder wordt kort uitgelegd wanneer onderhoud nodig is. Vervolgens is beschreven welke fietsonderhoudsmiddelen er verkrijgbaar zijn. CAMPZ onderhoudsproducten fiets kopen

Onderhoud is altijd nodig

Wanneer moet u onderhoud doen aan uw fiets? Beginnende fietsers zullen zich dit misschien afvragen. Ervaren fietsers weten dat dit bijna niet vaak genoeg kan gebeuren! Zonder goed fietsonderhoud zijn er meer reparaties nodig en gaat uw fiets en de onderdelen veel minder lang mee. Door zand en modder zullen een ketting en ook de tandwielen veel eerder slijten. Ook zal de fiets minder soepel fietsen en u heeft dus minder fietscomfort. Belangrijk is dus om dit vuil snel van de fiets te verwijderen. Ook vocht versnelt de slijtage van fietsonderdelen en kan ook leiden tot roest op metalen onderdelen.

Wat is het aanbod?

Voor verschillende fietsonderdelen zijn verschillende schoonmaak- of onderhoudsmiddelen beschikbaar. De ketting moet bijvoorbeeld vanzelfsprekend met iets anders onderhouden worden dan het frame. Ook zijn andere middelen nodig voor het schoonmaken van onderdelen (van bijvoorbeeld zand en modder), dan voor het invetten van onderdelen voor bijvoorbeeld opslag. Voorbeelden van verschillende onderhoudsmiddelen zijn hieronder gegeven:
 • Kettingsmeermiddelen
 • Algemene smeermiddelen voor bewegende onderdelen
 • Schoonmaakmiddel voor verwijderen van vuil
 • Ontvetter
 • Siliconenspray
Naast onderhoudsmiddelen heeft u ook een doek en borstel nodig voor fietsonderhoud, dit kunnen oude lappen en een oude tandenborstel zijn. Echter zijn er ook meer praktische gereedschappen te koop. Het belangrijkste onderhoud is het smeren van de ketting. Voor het smeren van de ketting, moet de ketting eerst schoongemaakt worden. Dit kan het beste met een doek en oplosmiddelen of een spuitbus gedaan worden. Daarna moet de ketting gesmeerd worden, dit kan gedaan worden met wax, olie of een spuitbus met bijvoorbeeld siliconenspray. Ieder middel heeft voordelen en nadelen en veel fietsers doen het dan ook op een andere manier.

Fietsonderhoud, u kunt er niet omheen!

Fietsonderhoud is, zoals hierboven uitgelegd, heel erg belangrijk voor het behoud van uw fiets(plezier). Goed fiets onderhoud zal u uiteindelijk veel reparatiekosten besparen! Daarnaast fietst een fiets beter wanneer de draaiende onderdelen goed gesmeerd zijn. Het is dan ook iets wat echt gedaan moet worden bij een racefiets, toerfiets, mountainbike of andere sportfiets. Ook bij een stadsfiets kan fietsonderhoud geen kwaad. Fiets onderhoud en fietsgereedschap is ook nodig voor zowel nieuwe als oude fietsen. Beide soorten blijven langer reparatievrij bij goed fiets onderhoud. Kortom, fietsonderhoud is een van de belangrijkste dingen van het hebben van een fiets! De meeste fietsonderhoudsproducten zijn bovendien gemakkelijk opbergbara in uw fietstassen, zodat u ook tijdens een fietsvakantie uw fiets in topconditie kunt houden.
Ontdek daarnaast nog andere fietsaccessoires op Campz.be, zoals o.a. fietssloten, fietscomputersen fietskoffers.


Klantenservice
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze experts!
Ma. t/m vr. 10u.-17u.
025 880852
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op u.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Tevreden klanten
Bent u tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!