U kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en uw aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Uw bestelling wordt verwerkt.

Onze Zomersolden - Maak gebruik van de zonnige kortingen
NL
FR

Hoogtemeters

23 Producten
Gebruiksdoel
  • 20
  • 14
  • 11
  • 11
Merk
  • 20
  • 3
Series
  • 2
  • 6
Prijs in €
Klantenbeoordelingen
Sorteren
 
Pagina 1 van
1

Hoogtemeter - Voordelig online kopen bij CAMPZ

Bij vele outdoor activiteiten waarbij geklommen, maar ook afgedaald wordt, is het belangrijk te weten hoe hoog of hoe laag u zich bevindt. Voor dit soort activiteiten is een hoogtemeter van belang. Deze meter geeft aan hoe hoog u zich boven het aardoppervlak bevindt. Maar ook bij afdalen in grotten, gebruikt u een hoogtemeter. Pas als u onder water gaat, gebruikt u een dieptemeter.

Welke hoogtemeters zijn er?

In grote lijnen zijn er 2 soorten, te weten:
  • Mechanische hoogtemeters
  • Elektronische hoogtemeters
Vroeger werkten dit soort meters helemaal mechanisch. Het grote voordeel van zo'n analoge meter is dat de batterijen nooit op zijn. Het nadeel is dat ze vrij kwetsbaar zijn. De moderne meters hebben een elektronische luchtdruksensor en werken dus helemaal elektronisch. Zo is het mogelijk om tegenwoordig kleine apparaten te ontwikkelen met vele functies, zoals een horloge met hoogtemeter.

Hoe en wanneer wordt de hoogtemeter gebruikt?

De meest eenvoudige manier om hoogte te meten is door middel van een barometer. De luchtdruk neemt namelijk af als de hoogte toeneemt. Iedere 8,2 meter die u stijgt, neemt de luchtdruk af met 1 millibar. Een barometrische meter is afhankelijk van drukverschillen. Dus als u in een onweersbui terecht komt, is de hoogtemeting ook niet meer betrouwbaar. Een barometrische hoogtemeter moet ook regelmatig worden geijkt. Een modernere manier om de hoogte te meten is door middel van GPS. Met behulp van satellieten wordt de locatie en hoogte bepaald waar u zich op dat moment bevindt. In de bergen kan de GPS af en toe een wat slechtere ontvangst hebben waardoor soms afwijkingen van tien tot twintig meter gezien worden. Het systeem is ook wat aan de trage kant wat bij snelle afdalingen problemen kan geven.

Veilig en Vertrouwd op campz.be

Een hoogtemeter wordt vaak gebuikt door de wandelaar en de fietser. Samen met een kompas kan vrij nauwkeurig de positie bepaald worden, maar ook zonder kompas in combinatie met een hoogtekaart is het ook redelijk nauwkeurig uw positie te bepalen. Het spreekt voor zich dat bij diverse outdoor activiteiten zoals fietsen, wandelen, bergbeklimmen, grotten afdalen, zweefvliegen en parachutespringen een hoogtemeter een nuttig gebruiksvoorwerp is. Bij CAMPZ vindt u diverse soorten hoogtemeters voor verschillende outdoor activiteiten. Op de website CAMPZ.be staan bij ieder apparaat uitgebreide producteigenschappen.


Klantenservice
Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze experts! Ma. t/m vr. 10u.-17u.
025 880852
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op u.4
Tevreden klanten
Bent u tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!