U kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en uw aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Uw bestelling wordt verwerkt.


Ijsklimmen

(28 Producten)

  Merk

Gekozen:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

  Prijs (€)

 • -
  Bevestigen
SORTEREN
Pagina1van
1
 
SORTEREN
Pagina1van
1

Ijsklimmen - Voordelig online kopen bij CAMPZ

IJsklimmen is beklimmen van ijs. IJsklimmers klimmen op bevroren watervallen en gletsjers. Bevroren watervallen noemt men ook wel ijsvallen. Deze vorm van sport beoefent men het meest in IJsland, Noorwegen en Zweden. In die landen vindt u de meest geschikte ijsvallen en gletsjers. Maar ook in andere gebieden waar gletsjers zijn, bijvoorbeeld de Alpen, is het mogelijk op ijs te klimmen. Zelfs als de bergen niet zo hoog maar wel steil zijn, zoals in Schotland, wordt deze vorm van sport beoefend. En ook in Nederland is indoor klimmen op ijs mogelijk. ijsklimmen spullen online kopen

IJsklimmen - Het benodigde materiaal voor ijsklimmen

Het is erg belangrijk het juiste gereedschap te gebruiken bij het klimmen op ijs. IJsklimmen is waarschijnlijk één van de gevaarlijkste vormen van klimmen. Dit komt omdat stukken ijs regelmatig afbreken of omdat ijsvallen instorten. IJs wat langzaam is gegroeid is steviger dan ijs wat in een korte tijd ontstaan is. Het verschil is niet zo maar te zien. Daarom is het belangrijk om het ontstaan van ijs in de gaten te houden voordat u gaat klimmen. Bij CAMPZ vindt u een uitgebreide collectie materialen die u extra zekerheid bieden bij het ijsklimmen. Het materiaal wat u zeker nodig heeft bij ijsklimmen is naast goede warme kleding:
 • Klimuitrusting
 • IJsbijlen
 • Stijgijzers
 • IJsschroeven

IJsklimmen - Het begin van het ijsklimmen

IJsklimmen is ontstaan uit het feit dat bergbeklimmers steeds vaker extremen opzochten. Steilere gletsjers en een koudere omgeving zorgen ervoor dat alpinisten regelmatig ijs tegenkwamen waardoor ze genoodzaakt waren ander klimmateriaal mee te nemen. Klimmen op ijs werd zo een echte uitdaging en het ijsklimmen was geboren. Als u met ijsklimmen wilt beginnen is het belangrijk dat u de basis van het bergbeklimmen goed beheerst. Daarna is het volgen van een vervolgcursus ijsklimmen erg belangrijk. Voor klimmen op ijs is een goede techniek en veel ervaring van levensbelang. Goed materiaal is noodzakelijk. Op de website campz.be vindt u alles wat u nodig heeft om te klimmen.

IJsklimmen - Conclusie

IJsklimmen is een combinatie van wintersport en bergsport. Het wordt omschreven als een spannende, gevaarlijke en bijzondere sport. Met een goede techniek en het juiste materiaal is deze sport een avontuur op zich in een prachtige omgeving!


Klantenservice
Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze experts! Ma. t/m vr. 10u.-18u.
025 880852
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op u.4
Tevreden klanten
Bent u tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!
Schrijf een beoordeling