Gids: Wat draagt jouw kind in de winter?

Gids: Wat draagt jouw kind in de winter?

Kinderen willen bewegen. Als ze eenmaal buiten de deur zijn, maakt het ze niet uit of het koud of winderig is, sneeuwt, of regent, want plezier hebben heeft de hoogste prioriteit, bij voorkeur met vriendjes en vriendinnetjes. Als er sneeuw ligt, is er niets dat een sneeuwpop maken met papa en mama of een sneeuwballengevecht in de weg staat. Kinderen vertrouwen op hun ouders om er voor te zorgen dat ze geschikte kleding aan hebben.

Hoewel de winter het koudste seizoen is, betekent dit niet automatisch dat de dikste en warmste kleren nodig zijn. De temperatuur, een wandeling naar buiten, het ochtendbericht en gezond verstand moeten de ouders helpen bij hun beslissing om elke dag de meest geschikte winterkleding voor hun kinderen uit te zoeken.

Functionele winterkleding voor de kinderen

Temperaturen die variëren van licht boven het vriespunt tot ruim onder nul zijn gebruikelijk in de periode tussen november en maart. Maar temperatuur is niet allesbepalend. Uiteraard tellen wind en regen ook mee als het gaat om welke jas, broek en wat eronder moet worden gedragen wanneer een kind gaat spelen, zowel op de kleuterschool als op school.

Waar de winter om bekend staat en een lach en rode wangen bij kinderen op het gezicht tovert, is natuurlijk sneeuw. De kleding moet waterdicht zijn, en bestand tegen kou, zodat de kinderen in de sneeuw kunnen ravotten zonder dat hun kleding doorweekt wordt. De winter heeft vele gezichten en de kinderen hebben natuurlijk ook hun eigen voorkeuren.

Met meerdere kledinglagen de kou trotseren

Een beproefde methode voor atleten in het koude seizoen is om te kleden volgens het laag- of uienprincipe. Dit betekent drie tot vier meestal dunnere lagen kleding over elkaar. En dat is precies het principe dat ouders kunnen aanhouden, omdat ze hun kinderen vaak te dik aankleden.

Winterbekleding kids jongen

Het grote voordeel: tussen de lagen verzamelt zich de lichaamswarmte, waardoor we niet te snel kunnen afkoelen. Als het echter te warm wordt voor het kind, wordt een trekken ze een laag uit en gaat het winteravontuur verder. Voordat we verder gaan met de afzonderlijke kledinglagen volgen hier een paar tips voor jonge ouders om de winter stressvrij door te komen.

KLEDINGTIPS VOOR EEN STRESSVRIJE WINTER

❄ Voor de kleintjes een extra laag en vanaf ongeveer vier jaar hetzelfde aantal lagen kleding dat je zelf draagt.

❄ Ouders moeten ervoor zorgen dat de kleren niet te klein en niet kapot zijn. Een hemd dat met elke beweging naar buiten glijdt, stoort en zorgt ervoor dat lichaamswarmte te snel uit het lichaam wordt weggevoerd. Het wordt nog ongemakkelijker wanneer kou of wind ongehinderd door gaten in de kleding kan komen.

Winterbekleding meisjes

❄ Verschillende lagen kleding die te strak zitten, bijvoorbeeld ​​strakke jeans over een smallere legging, beperken de bewegingsvrijheid enorm. In extreme gevallen kan de kleding zelfs zo strak zitten dat deze het kind hindert bij het spelen.❄ Er zijn leukere dingen voor kinderen dan aankleden of uitkleden. Ouders hebben hier vaak veel geduld bij nodig. Met elastische kleding die niet samentrekt en boven alles over je hoofd trekt, is het veel gemakkelijker en sneller.

❄Kinderen die te warm gekleed zijn als ze rondrennen of rodelen zweten sneller. Te veel vocht op het lichaam voelt onaangenaam aan en kan ervoor zorgen dat je te snel afkoelt en daardoor gevoeliger wordt voor verkoudheid. Liever één laag kleding minder, maar functioneler.

Met geduld van laag naar laag

Winterkleren voor kinderen kunnen verschillende jassen, overalls en broeken zijn, maar ook onderrokken, shirts met korte en lange mouwen, lange kousen en lange onderbroeken. Heel veel om uw kind comfortabel warm en weer in te pakken. Maar wanneer draag je ze?

Winterbekleding kids layer

Bij het lagen-principe is de eerste laag degene die direct op de huid ligt. Bij kinderen is het minder gebruikelijk om strak functioneel ondergoed te dragen in plaats van hemdjes of shirts met korte mouwen. Op de benen dragen ze panty's of lange onderbroeken. Vaak is deze laag van katoen, wat niet altijd de meest optimale oplossing is. Wanneer kinderen gaan zweten, neemt het materiaal het vocht volledig op, maar wordt het niet effectief doorgegeven aan de volgende lagen. Het voelt dan snel vochtig en koud aan en laat je sneller bevriezen. Shirts gemaakt van synthetische of gemengd met boom- of merino-wol zijn dan beter.

De tweede, middelste of tussenlaag kan een lang overhemden, fleecejack of soft-shell jas zijn. Deze laag zorgt ervoor dat de lichaamswarmte minder snel naar buiten wordt afgegeven. Fleece jacks slaan de warmte zeer goed op, dus een aanvullende tussenlaag zal zelden nodig zijn. Lange kinderoverhemden zijn verkrijgbaar met een geborstelde binnenkant, die ook de warmte optimaal isoleren.

Terwijl ouders hun peuters graag een praktische overall aandoen, worden bij de iets oudere kinderen vaker functionele jassen en broeken als de bovenste laag gebruikt om te voorkomen dat kou, wind en water de kleding binnendringen. Winterjassen en -broeken moeten winddicht zijn en op zijn minst waterdicht, maar ook vochtregulerend en robuust. Als het echt koud is, komen gevoerde jassen en broeken met dons of synthetische vulling in aanmerking.

Comfortabele kleding tegen koude hoofden, handen en voeten

De perfect gecombineerde lagen van kleding zijn nutteloos als je voeten, handen of hoofd nat en koud kunnen worden. Voeten blijven warm in dikkere sokken en gevoerde laarzen. Een antislipzool is daarbij een voordeel, evenals waterdicht bovenmateriaal. Warme handschoenen, mutsen en sjaals completeren de winterkleding voor kinderen.

Het kan een hele tijd duren voordat alle kleding is aangetrokken, maar uiteindelijk kunnen de kids zorgeloos in de kou spelen en plezier hebben zonder te hoeven bevriezen. En ouders hoeven zich geen zorgen te maken dat ze hun kind niet te veel hebben aangekleed.

Winterbekleding kids muts