CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – Kortingen tot 80%1
GRATIS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Edelrid Ohm Belay Assistent, groen/zwart

ID: 580024

Adviesprijs € 125,00
€ 99,99
- 20 %
BTW inbegrepen., gratis verzending

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
GRATIS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Productomschrijving

Edelrid Ohm Belay Assistent, groen/zwart (oasis)

Touwteams met een groot gewichtsverschil hebben vaak problemen, als een lichtere persoon de zwaardere partner moet beveiligen. De veiligheidspartner weet niet zeker, of hij of zij de klimmer goed kan vasthouden in geval van een val; de klimmer kan hierdoor niet vrij klimmen, omdat hij zich niet voldoende geborgen voelt. Met de Ohm heeft Edelrid een ballastweerstand ontwikkeld, die dit probleem elimineert. Dit komt omdat de Ohm de wrijving van het touw bij een val zo vergroot, dat de beveiliger de zwaardere partner gemakkelijker kan houden. Probleem: Touwteams met een groot gewichtsverschil. Veel gewichtsverschil tussen klimmer en beveiliger is een veelvoorkomend probleem bij veel touwteams; vooral bij klimmende koppels, waar de vrouw vaak aanzienlijk lichter is dan haar partner. In geval van een val, wordt de lichtere beveiliger van de bodem getrokken en knalt ruw tegen de wand. Bovendien wordt hij of zij ver naar boven getrokken, wat de valafstand van de klimmer aanzienlijk vergroot. Als de klimmer nog steeds dicht bij de grond is botsen beide tegen elkaar, of valt de de klimmer op de grond. Als er bovendien een dynamische beveiliging wordt gebruikt, moet de lichtere beveiliger veel kracht gebruiken, om de vallende persoon vast te houden. In het ergste geval kan de beveiliger het touw niet vasthouden. Pijnlijke brandwonden op de hand worden dan veroorzaakt door het touw dat er doorheen loopt, of het kan zelfs tot een val komen. Ohm - Weerstand ter verhoging van touwwrijving

De Ohm is een voorgeschakelde weerstand, die met een expresband in de eerste haak van de veiligheidsketting wordt geïnstalleerd.

Bij een val verhoogt de Ohm de wrijving van het touw zodanig, dat de lichtere beveiliger de zwaardere partner zonder problemen kan houden. Dit voorkomt, dat de beveiliger tegen de wand of omhoog wordt getrokken. Bovendien moet de beveiliger beduidend minder kracht gebruiken om de vallende partij te houden. Dankzij het ontwerp, beperkt de Ohm het gebruik van het touw op geen enkele manier tijdens de beklimming. Het verhoogt de wrijving niet en heeft ook geen negatief effect op het vrijgeven van het touw. Pas bij een val, wordt de rem van dit apparaat geactiveerd. De Ohm werkt onafhankelijk van de gebruikte zekering. Bij een val in de eerste haak, vermindert de Ohm het risico op een eventuele val op de grond. De afdaling van een zware klimmer is ook veel gemakkelijker te controleren, dankzij de toegenomen wrijving. Ongelukken tijdens afdalingen kunnen zo worden voorkomen.

In het kort

Gewicht
Gewicht
470,00 g
Breukbelasting waarde
Breukbelasting waarde
15,00 kN
Toepassingsgebied
Toepassingsgebied
vreemde zekering, abseilen
Compatibiliteit touwsterkte (°C)
Compatibiliteit touwsterkte (°C)
8.9-11
Type touw
Type touw
Enkele touwen

Uitrusting

Doel
Bergbeklimmen, Indoor klimmen, Traditioneel, Multipitch, Sportklimmen
Abeil- & veiligheidsmechanisme
Type:
Ballastweerstand
Toepassingsgebied:
vreemde zekering, abseilen
Compatibiliteit touwsterkte (°C):
8.9-11
Type touw:
Enkele touwen
Afmetingen
Breukbelasting waarde:
15,00 kN
Gewicht:
470,00 g
Modeljaar
2023
Artikelnummer
580024
EAN
4052285450427

Video

Meningen van klanten

4.9
14 Klantenbeoordelingen
1 Ster
0
2 Sterren
0
3 Sterren
0
4 Sterren
1
5 Sterren
13
Wij voeren geen afzonderlijke controles van klantenbeoordelingen uit, om er zeker van te zijn dat deze van daadwerkelijke consumenten afkomstig zijn. Alle bezoekers van onze website kunnen beoordelingen over onze producten indienen en dit is niet gekoppeld aan een klantenaccount of een registratie vooraf op onze website. Wij gebruiken een geautomatiseerd woordfilter om beledigende, racistische of promotionele beoordelingen in een vroeg stadium te vermijden. Hiernaast worden binnenkomende beoordelingen handmatig doorgenomen en de inhoud ervan gecontroleerd op logische tegenstrijdigheden en andere opvallende kenmerken.
Verwijder alle filters
Edelrid Ohm Belay Assistent, groen/zwart groen/zwart
Tim
Werkt perfect.
Vertaald uit Engelse Naar origineel
Ik ben 90 kg, mijn partner is 55 kg. Als ik val, wordt ze niet tegen de muur of van de grond getrokken om zich bij mij aan te sluiten. Ze heeft zoveel meer vertrouwen dat ze niet gewond zal raken als ze me vastzet.
24.02.2022
Edelrid Ohm Belay Assistent, groen/zwart groen/zwart
Håkan
Wauw!
Vertaald uit Zweedse Naar origineel
Heb tot nu toe alleen maar touwklimmen geprobeerd, maar wat een verschil maakt het! Vermindert de belasting op veiliger onwaarschijnlijk veel. Het zal ook leuk zijn om te testen voor gezamenlijk klimmen!
24.09.2021
Edelrid Ohm Belay Assistent, groen/zwart groen/zwart
Laurent CASSU
In de top
Vertaald uit Franse Naar origineel
Het stelt me gerust om zo'n systeem te hebben als ik klim met iemand die te licht is
31.12.2020