CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – Kortingen tot 80%1
GRATIS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

SALEWA Ergo Belay Systeem, blauw/geel

ID: 514574

Adviesprijs € 75,00
€ 69,99
BTW inbegrepen. plus Verzendkosten

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
GRATIS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Productomschrijving

SALEWA Ergo Belay Systeem, blauw/geel (night)

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

Het ERGO Belay System is ontwikkeld in samenwerking met Chris Semmel. Als openbaar aangewezen en gezworen expert voor alpiene, klim- en lawine-ongevallen, trainer in het Duitse berggidsenonderwijsteam en in het DAV-onderwijsteam, heeft hij zijn uitgebreide kennis en jarenlange ervaring in de analyse van klimongevallen ingebracht. Het resultaat is een veiligheidssysteem op basis van het knolprincipe, dat door zijn blokkeringsfunctie onafhankelijk is van de handkracht van de knol. In geval van een val biedt de ERGO BS dus meer veiligheid in vergelijking met andere veiligheidsvoorzieningen. Het apparaat is zo ontworpen dat een snelle ontgrendeling van de kabel mogelijk is zonder onbedoelde blokkering. Tegelijkertijd biedt het ook een grotere efficiëntie en een soepele bediening bij het beveiligen van een voorloper. Het unieke ergonomische ontwerp betekent dat de gebruiker in geen enkele situatie hoeft rond te grijpen en dat het remhandprincipe nooit wordt geschonden. Bij het aftappen kan de snelheid eenvoudig worden aangepast. De eenvoudige, intuïtieve bediening vermijdt fouten en het functieprincipe is zo ontworpen dat zelfs een verkeerde bediening niet tot een totale uitval leidt.

In het kort

Gewicht
Gewicht
70,00 g
Compatibiliteit touwsterkte (°C)
Compatibiliteit touwsterkte (°C)
8.6-11
Zelfblokkerend
Zelfblokkerend
ja

Uitrusting

Doel
Bergbeklimmen, Indoor klimmen, Traditioneel, Multipitch, Sportklimmen
Abeil- & veiligheidsmechanisme
Type:
Autotube
Compatibiliteit touwsterkte (°C):
8.6-11
Zelfblokkerend:
ja
Afmetingen
Gewicht:
70,00 g
Modeljaar
2023
Artikelnummer
514574
EAN
4053865549173

Meningen van klanten

4.3
3 Klantenbeoordelingen
1 Ster
0
2 Sterren
0
3 Sterren
1
4 Sterren
0
5 Sterren
2
Wij voeren geen afzonderlijke controles van klantenbeoordelingen uit, om er zeker van te zijn dat deze van daadwerkelijke consumenten afkomstig zijn. Alle bezoekers van onze website kunnen beoordelingen over onze producten indienen en dit is niet gekoppeld aan een klantenaccount of een registratie vooraf op onze website. Wij gebruiken een geautomatiseerd woordfilter om beledigende, racistische of promotionele beoordelingen in een vroeg stadium te vermijden. Hiernaast worden binnenkomende beoordelingen handmatig doorgenomen en de inhoud ervan gecontroleerd op logische tegenstrijdigheden en andere opvallende kenmerken.
Verwijder alle filters
SALEWA Ergo Belay Systeem, blauw/geel blauw/geel
Andreas
Zeer goed voor het beveiligen van lichte klimmers / kinderen
Vertaald uit Duitse Naar origineel
Gebruik het om mijn kinderen te beveiligen bij het touw klimmen. Omdat deze slechts 15 of 25 kilo wegen, is het belangrijk dat het sluit met een lage trek en weer kan worden losgemaakt, zelfs met een laag gewicht of dat het heel fijn kan worden gedoseerd, dit is hier het geval. De Click-up van Grigri komt bijvoorbeeld niet los met een gewicht van slechts 25 kilo, de belayer moet dan handmatig aan het touw trekken, wat natuurlijk een nadeel is voor de veiligheid.

De beoordeling is gebaseerd op het gelijknamige model van vorig jaar, met de vrijwel identieke uitrusting.

27.12.2019
SALEWA Ergo Belay Systeem, blauw/geel blauw/geel
Eline
Veilig goed afdaalapparaat
Zeer tevreden van afhaalapparaat. Ik vind het een beter en veiliger en betaalbaarder afdaal apparaat dan de grigri. Gemakkelijk te gebruiken en blokkeert meteen bij een val indoor. Een klein nadeel: de musketon dat erbij zit is aan de kleine kant als je aan het klimmen bent met een dikker touw.

De beoordeling is gebaseerd op het gelijknamige model van vorig jaar, met de vrijwel identieke uitrusting.

17.11.2017
SALEWA Ergo Belay Systeem, blauw/geel blauw/geel
N.N.
Goede handling
Vertaald uit Duitse Naar origineel
Vergeleken met een normale buis, de Salewa Ergo Belay systeem heeft het voordeel dat het super blockert zodra de hefarmen fro arriveert op het apparaat. Ook het aftappen van werken gemakkelijk, omdat de machine is goed in de hand, en kan dus probleemloos worden bediend met weinig kracht om de kabel run. En bij het aftappen van het toestel onmiddellijk geblokkeerd wanneer je stopt om het te kantelen in uitlaatsystemen positie. Minder overtuigend dan de afhandeling verwerkt. Buiten op de inrichting het heeft uitstekende klinknagelkoppen, hoewel zij niet in contact met de kabel doen komen, maar voor mijn smaak te ver te overleven en te scherp, maar als zelfs een touw erin gaat hangen. Zelfs de prijs is relatief hoog. Ik zou opnieuw het apparaat te kopen. Het is handig!
27.08.2015